top of page
OneFlame Dimond 2021 LOGO.png

Dragon Hill  Portal

pngwing.com.png
pngwing.com.png

Dragon Crone Wisdom

pngwing.com.png
Anilah - Medicine Chant_Warrior 432Hz

Zakaj nam je narava tako blizu?

Ker ohranja Izvorni zapis kreacije, tistega, ki je v človeku spremenjen s posegi energij, katere so daleč od Izvornih. Z farmacijo, programiranjem uma in odklapljanjem od zavedanja Izvorne modrosti, postaja človeški zapis vse bolj neizvorno nenaraven. 

Zato duše, ki se spominjate svoje brezčasne modrosti, čutite mir, jasnost in povezavo v naravi, pravi Zmajeva Šamanka, zavest Zemeljske starešine, ki nas spominja in nam šepeta pozabljene modrosti naše duše.

Pod njenim vodstvom nastaja Materia Magica, pregled rastlin in Izvornih zapisov, ki jih nosijo v sebi. Naj služi spominjanju modrosti, ki so(smo) jih poznale zeliščarke, šamanke, čarovnice, svečenice in zaradi katere so(smo) bile preganjane, saj so(smo) z njo ogrožale nadvlado sistemske matrice. Danes se ljudje vpeti v program posmehujejo takšnim modrostim. Me, ki ohranjamo njen spomin v tej realnosti, pa bogatimo svojo dušo in življenja tistih, ki se jih dotaknemo.

Naj vam preglednica moči zelišč služi v oporo pri vašem delu in kreiranju!

Rastline po štirih Izvornih elementih:

 

VODA

vijolica, bezeg, kamilica, mira/myrrh, kristavec/datura, črni zobnik/hanbane, melisa/lemon balm, vrtnica, rman, baldrijan, jasmin

 

ZRAK

žajbelj, sivka, meta, zvezdasti janež, evkaliptus, limonina verbena, navadna črna meta/horehound, bor, gum arabic/smola akacije

 

OGENJ

kopriva, rožmarinšentjanževkabosvelija/frankincense, črni trn, pravi pelin/wormwood, preobjeda/wolfsbane, klinčki, brinove jagode, ožepek/hyssop, bazilika, ognjič, kolmež, nepozebnik/witch-hazel, cedrovina, dragon's blood

ZEMLJA

trobentica, kovačnikverbena, navadni pelin/mugwort, ameriški slamnik/echinacea, pačuli

water.png
air.png
fire.png
earth.png

TROBENTICA / PRIMROSE
Primula vulgaris

Element: ZEMLJA
Boginja: FREYA, EOSTRE (OSTARA)

Angleško ime Trobentice je Primrose, kar pomeni prva vrtnica. Sicer ne spada v rod vrtnic, a je ena prvih, ki zacveti spomladi.
Predstavlja ženstvenost, moč in ravnovesje. Njenih pet cvetnih listov nosi simboliko pentagrama.
Stare legende govorijo o vilah, ki se s pomladjo prebudijo in se skrivajo pod listi Trobentice. Če poješ cvet, se ti vile pokažejo in ti podarijo moč nevidnost.

ENERGIJSKA MOČ
Za energijsko delo se cvet Trobentice uporabi, kadar želimo razkriti skrivnost, odkriti resnico neke situacije ali očistiti svoj prostor energij oz. ljudi, ki so do nas neiskreni, manipulativni, zahrbtni.

Uporabiš jih lahko kot talisman v vrečki, ki jo nosiš s seboj, posušene v posodici v prostoru, kjer potrebuješ njihovo podporo ali v zeliščni mešanici za kadilo.

V energijski kopeli Trobentica deluje blagodejno za kožo, podpre regeneracijo tvoje energije in ti prinese jasnost.

Če se želiš zaščiti pred neželenimi gosti ali obiski, skriješ Trobentice pred vhodom v dom.

Šopek Trobentic, ki visi pred vhodnih vrati, pomeni povabilo vilam v tvoj dom. ( Nikakor jih ne imet v stanovanju kot šopek ali v lončku. Tega vile ne marajo in nerazpoložene zemeljske energije niso nikoli dobre za tvoj prostor )

Cvetovi Trobentice te podprejo tudi pri povezovanju z boginjo Freyo.

NABIRANJE
Zelo pomembni je, da cvetove nabiraš v suhem vremenu, vsaj 1-2 dni po dežju. In ne pozabi na spoštovanje naravnega cikla: vedno nabereš le nekaj cvetov, nikoli ne vseh, da se lahko rastlina ohrani.

ZDRAVILNA MOČ
Od nekdaj se je Trobentica uporabljala kot zdravilna rastlina za številne težave. Čaj trobentice te umiri in odpravi blage bolečine ali glavobol, nespečnost in nočne more ter ublaži kašelj in zaprtje. Priprava: 2 žlički cvetov kuhaš 20min v 2,5 dcl vode. 1/4 skodelice spiješ 4x na dan.

Cvetove lahko dodaš tudi v svojo domačo kremo, kožo pomladijo in jo nahranijo.

Ali pa jih zmešaš v solato, so užitni, polni vitamina C, ampak potem se pripravi na srečanje z vilami...

Uživajte v čarobni energiji Trobentic!

trobentice.jpg
fairy flower.jpg
IMG_20210316_172345.jpg

VIJOLICA / VIOLET

Viola odorata

Element: VODA
Boginja: VENERAŠe ena drobna cvetlica, ki jo spomladi najdeš povsod, skriva v svoji majhnosti veliko čarobnih moči.

ENERGIJSKA MOČ
Vijolica pomirja, podpira kreativnost, prikliče vizije in uvide v sanjah in zaradi srčaste oblike njenih cvetov se je od nekdaj uporabljala tudi za ljubezenske uroke.

Njeni listi so zaščita pred negativno energijo, ščitijo tudi tvoje čustvene rane in onemogočajo energijske vdore, ki bi te rane poglobili. Lahko jih nosiš v žepu ali torbici.

Za vizije položi pest cvetov v vrečici pod vzglavnik pred spanjem.

Skupaj s sivko jo lahko uporabiš posušeni kot kadilo ali sveži v energijski kopeli. Njuna energija prikliče ljubezen v tvoje življenje, tisto Izvorno, ne zemeljskih zgodb. Za večjo moč lahko dodaš še cvetove vrtnice, rman in cvetove jablane.

ZDRAVILNA MOČ
Obkladek iz zvarka (čaj) vijolice in sivke na čelo umiri glavobol in jezo. Za enak učinek lahko uporabiš eterično olje vijolice v izparilniku.SIRUP vijolice je čudovit proti kašlju in prehladu in okusen seveda.
PRIPRAVA:
2-3 čajne žličke cvetov prelij z 2,5dcl vroče vode in pusti stat 5min.
Nato precedi in dobro stisni cvetove.
Precejano vodo postavi na štedilnik, dodaj 1,7dcl medu in pusti, da zavre. Občasno pomešaj. Na nizki temperaturi pusti da vre ca. 5min.
Ko se ohladi je sirup pripravljen. Hrani ga v temnem prostoru.

 


GEL iz aloe in cvetov vijolice umiri kožo pri pikih, opeklinah in izpuščajih.
PRIPRAVA:
Če imaš Aloe Vero doma izreži sredici iz lista (4-5 svežih listov) ali kupljen naravni aloe gel. Dodaj sveže cvetove vijolice (polovico količine aloe). V mešalniku mešaj 1-2 min.
Zmes precediš, dobro stisneš cvetove in glej je pripravljen.
Hrani ga v temnem prostoru ali posodi, ki ne prepušča svetlobe.

 


Uživaj v čarobni moči in modrosti vijolic.

violets jpg.jpg
violet tea.jpg
violet potion.jpg

KOPRIVA / NETTLE
Utrica dioica


Element: OGENJ
Bog: THOR, LOKI,

       CERNUNNOS (The Horned God)

Kopriva nosi vibracijo pomladi, aktivira življenjsko energijo, a nas opominja na držanje jasnih mej svojega prostora kljub navdušenju, ki pride z novim zagonom.ENERGIJSKA MOČ
Kopriva je učinkovita za čiščenje energij in za postavljanje jasnih mej. Ščiti pred negativnimi vdori/uroki/slabimi namerami, jih prežene in vrne tistemu, ki jih je usmeril vate.

Če imaš občutek, da te nekdo energijsko napada, vržeš, z jasno namero postavljene meje, šop kopriv na ogenj. Posušene liste lahko zdrobiš in uporabiš kot kadilo.

Enak učinek imajo listi koprive, ki jih nosiš v žepu /torbici. Ščitijo te pred opravljanjem, ljubosumjem in zlonamernimi ljudmi.

Ob zaščiti, nosi tudi vibracijo, ki ti daje pogum, prežene strah, dviguje notranjo moč in prinaša jasnost.

Za energijsko zaščito doma, lahko posušene liste koprive potrosiš okoli hiše ali pred vhodna vrata in na okenske police.

Šopek kopriv v domu, prinaša vibracijo zdravja, jasnosti in miru v dom.ZDRAVILNA MOČ
Kopriva ima dolgo zgodovino uporabe v zdravilstvu.

ČAJ te podpre kadar imaš občutek, da si se zataknila v nekem vzorcu razmišljanja - razjasni um in prežene dvom in strah, ti pomaga pri reševanju problemov. Je idealni "čarobni napitek" ko se lotevaš novih projektov.

Pripraviš ga iz svežih ali suhih listov, ki jih kuhaš 15-20 min.

Čaj je dober tudi za dvig imunskega sistema, ampak je potrebna previdnost pri količini, če imaš nizki pritisk, ker ga znižuje.


Sveža Kopriva je staro ZDRAVILO za artritis, revmo in otekline. Spomnim se svoje babice, ki se je "tepla" s šopki koprive po nogah proti revmi. Podrgneš jo lahko po razbolelih nogah in stopalih po dolgem dnevu hoje. Kopriva v stiku s kožo izzove reakcijo telesa, ki sprosti antihistamine, s tem ublaži otekline, vnetja in bolečine.


Za vse zeliščarke in zelenjavarke, kopriva je čudovito GNOJILO za rastline. Tudi njim dvigne »imunski sistem«, jih nahrani in dvigne odpornost proti boleznim in škodljivcem. Priprava: v posodo ali lavor natrgaš koprive, preliješ z vodo toliko, da jih prekrije in pokriješ s pokrovom (ne ga zatesnit, toliko da je pokrito a zrak pride zraven). Enkrat dnevno premešaš in po 1 – 2 tednih je gnojilo pripravljeno. Gotovo je takrat, ko se ne pojavijo mehurčki na površini po mešanju. Preden z njim zaliješ rastline ga moraš precedit in razredčit z vodo v razmerju 1:10. Iz prve roke, niti malo ne diši, ampak rastline vam bodo hvaležne. Gnojilo pusti fermentirati zunaj, nikakor ne v stanovanju, ker bo odgnalo vse iz prostora, tudi tebe.


Uživajte v odkrivanju čarobnih moči koprive pri svojem delu z energijami.

stinging-nettle-g3c3a570ec_1920.jpg
tea-g595c5bfba_1920.jpg
Nettle-Oil-21-1024x682.jpg

ŽAJBELJ / SAGE

Salvia oficinalis

Element: ZRAK/ZEMLJA
Bog: CRONE/Šamanka/Babica (aspekt Tripple Goddess)

Žajbelj je zagotovo ena najbolj prepoznavnih šamanskih čarobnih rastlin. Starešine, šamani, čarovnice, so ga od nekdaj uporabljali pri svojih obredih.


ENERGIJSKA MOČ
Žajbelj ima izjemno moč čiščenja, odganja negativne regije, zamegljenost uma, anksioznost, žalost in prinaša jasnost, povezavo z nefizičnim svetom, Izvorno frekvenco in modrostjo.

Beseda Sage pomeni "modrec", nekdo, ki je dosegel modrost, jasnost, pravičnost in zavedanje, ki jo tudi živi in kontinuirano nadgrajuje.

Transformativno frekvenco žajblja lahko aktiviraš s kadilom - dim žajbljevih listov prečisti prostor, predmete in ljudi. Kadar uporabljaš kadilo, naj dim zaobjame celoto tega kar čistiš in ne pozabi na povezavo z Izvorno energijo ter jasno namero svojega dela. Če čistiš sebe, usmeri dim z roko čez obraz in glavo. Pri čiščenju prostorov ne pozabi odpreti okna, da lahko negativna energija zapusti prostor.

Čudovit je za Energijsko kopel, s katero aktiviraš vso njegovo moč v svojem energijskem telesu.

Za zaščito lahko poskrbiš tudi s suhim šopkom žajblja, ki ga obesiš v prostoru.

Žajbljev list nosi s seboj za zaščito pred energijskimi vampirji in nespoštljivimi posegi v tvoj prostor.

Če ga položiš pod vzglavnik, te ščiti pred nočnimi morami in vdori nižjega astrala med spanjem.

Na žajbljev list lahko napišeš željo, ga daš pod vzglavnik in če po treh dneh sanjaš, kar si želiš, se bo manifestirajo, če ne, list zakoplji v zemljo...in ponovi vajo (morda razmisli o svoji nameri vezani na željo).


ZDRAVILNA MOČ
Znanje o zdravilni moči žajblja je skoraj tako staro, kot človeška civilizacija. Četudi niso poznali besed kot "antibakterijsko" ali "protistresno" so zelo dobro vedeli, kako učinkuje na telo in okolje.
Žajbljev dim očisti 94% bakterij v zraku, pomaga pri fokusu in umiri um.

Žajbljev čaj deluje antibakterijsko in protivnetno, tako pomaga pri vnetem grlu in prehladu ter pri težavah s želodcem in prebavo. Lahko ga piješ ali proti vnetem grlo in aftah v ustih grgraš zjutraj in zvečer.

PRIPRAVA:
4-5 listov žajblja prekuhaš in pustiš stati 5-10 min v vroči vodi.


Latinsko ime Salvia izvira iz besede salvere - počutiti se dobro in zdravo, pozdraviti.
Vrst žajblja je veliko. Najbolj "popularen" je beli žajbelj, ki raste v S. Ameriki. Tega so uporabljali Indijanci, a evropski nič manj ne zaostaja po svoji energijski moči. Tudi teorije, da naj ne bi uporabljali domačega žajblja kot kadilo, so le teorije, ki so verjetno nastale zaradi interesov prodaje belega žajblja. Domač ni nevaren. Vsekakor pa vedno, kadar prižigate kadila, poskrbite za pretok svežega zraka.

Vsaka prava Šamanka ima vedno šop žajblja v kuhinji.

sage.jpg
sageing.jpg
spelljar sage.jpg

ROŽMARIN / ROSEMARY

Salvia rosmarinus


Element: OGENJ

Božanstva: MNEMOSYNE, MAGDALENA


Rožmarin je zelišče spominjanja, spomni nas na povezavo z našim Izvornim zavedanjem in na Izvorne vrednote spoštovanja, cenjenja in miline.


Svojo frekvenco ji je podarila Mnemosyne, ena od 12 Titanov grške verzije starih bogov, ki pa je skoraj kopiranja zgodba Anunnakov babilonske verzije. Mnemosyne je hči Neba in Zemlje - Uranusa in Gaie, Boginja spomina, spominjanja in jezikov. Več o Titanih in njihovi zanimivi povezavi z Anunnaki: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Titans


Rožmarin je mediteransko zelišče in tako je dobil svojo povezavo z grško boginjo. V njegovo frekvenco se prepletata tudi Afrodita in Persephone. Magdalena je bila vpeta kasneje. Rožmarin bi naj dobil svoj opojni vonj in prelepe drobne modre cvetove potem, ko je Magdalena na poti iz Egipta na njegovem grmu sušila svojo modro kuto. Ker je Rožmarin od nekdaj veljal ne le za zelišče spomina ampak tudi za močno zaščito pred negativnimi energijami, ga je za zaščito všila v svojo obleko in dobil je svoje trenutno ime Rosemary "Marijina Vrtnica".

ENERGIJSKA MOČ

Ker deluje na frekvenci spomina, zaščite in čiščenja, je čudovit kot kadilo, ki ga uporabiš pred meditacijo ali energijskim delom. Pomaga pri povezavi z Izvorno modrostjo in jo ščiti pred vplivi in vdori nižjega astrala ali negativnih energij. Z ohlajeno zvarkom (Rožmarin pustiš stati v vroči vodi 6-8ur) si za zaščito, čiščenje in povezavo lahko umiješ roke in orodje (amulete, čarobno palico, svečo,...) pred energijskim delom.


Kadilo mešanice Rožmarina in brinovih jagod je dobro za čiščenje prostora in podporo pri zdravljenju. (npr. če kdo leži doma in se bori s prehladom ali kakršno koli drugo fizično težavo, prekadiš prostor, pri čemer ne zakadit bolnika. Najbolje je, da ga za ta čas, ko prostor prekadiš in prezračiš, prestaviš v drug prostor ali na sonce, ki je prav tako zdravilno za vse fizične težave).
 

Vrečica ali šopek Rožmarina te podpre pri učenju, da si lažje zapomniš snov.
 

Uporabi se tudi pri ljubezenski alkimiji, vendar ne kot aktivator spolne energije, ampak kot opomnik na vez ljubezni in spoštovanja med dvema dušama.
 

Včasih so ga tudi potrosili na grob pri pogrebu s simboliko namere, da duša, ki je prešla, ne bo pozabljena.
 

Šopek rožmarina obesiš pred dom ali ga nasadiš za jasno zaščito pred vdori negativnih energij in namer.
 

Vejica pod blazino te poveže v sanjah z Izvorno modrostjo in zaščiti pred nočnimi morami.
 

Zeliščna kopel z rožmarinom te energijsko očisti in, kot že napisano aktivira tvoj, spomin na fizični in Izvorni ravni. Tudi ljudem, ki jih srečaš po kopeli, boš ostala v spominu.

 

ZDRAVILNA MOČ

Rožmarin deluje antiseptično in aktivira cirkulacijo. Zato je čudovit za masažno olje - napolniš posodo z vejicami rožmarina, preliješ z olivnim oljem, da jih prekrije, zapreš in nastaviš na sonce za ca. 1mesec. To olje lahko uporabiš tudi v kuhinji za solate, pico,... Pri tem ne pozabi da ojača tudi vez med teboj in tistim, ki ga masiraš ali hraniš. ️
Zvarek je dober za lase, za moč in rast ga vmasiraš po pranju. Olje pa hrani konice las da se ne lomijo.


Rožmarinovo VINO je še ena poslastica, ki pomaga pri izgubi ali aktivaciji spomina in deluje kot blagi antidepresiv. Pomaga tudi prebavi in aktivira gladke mišice prebavnega sistema.
Priprava: 750ml vina (po lastni izbiri in okusu) 4 vejice rožmarina (lahko s cvetovi ali brez) 

Pustiš stat v hladnem, suhem, temnem prostoru 2-3 dni. Nato precediš in hraniš v temnem prostoru. Za malo bolj okusno verzijo dodaš 1 žlico brinovih jagod in 1 žlico janeža. Pri tem lahko daš kakšno vejico rožmarina manj.
Pri tem vinu je dobro vedet, da ga ne moreš pit, da bi pozabila ;) 

Za konec še nekaj starih vraž... Če v vrtu raste Rožmarin, dom vodi močna ženska In Rožmarin naj bi rastel 33let, ko doseže višino Jeshue, takrat neha rasti in odmre (ali preide v energijske sfere ).


Uživajte v odkrivanju čarobnosti Rožmarina!

Rosemary_Tuscan_Blue.jpg
1647546365172.jpeg
rosemary wine.jpg

KOVAČNIK / HONEYSUCLE

Lonicera


Element: ZEMLJA

Boginja: Gaia, Venera, Morrigan, Cerridwen


Čarobnost Kovačnika ima staro tradicijo, vsaka prava čarovnica ga ima v svojem vrtu. Nosi močno vibracijo primarne zemeljske in ženske energije. Njegov vonj je opojen, a plodovi so strupeni.

 


ENERGIJSKA MOČ 

Pri uporabi Kovačnika za energijsko delo je pomembno vedeti, da ima zelo jasno ukazovalno vibracijo - kar pomeni, da daje nameri, s katero delaš, neustavljivo moč in odločnost.
 

Nosi vibracijo zvestobe, predvsem v odnosu med partnerjema. Cvetovi Kovačnika v hiši ojačajo vez ljubezni, poželenje in harmoničnost odnosa.
 

Prav tako prikliče in vzdržuje obilje. Za namero finančnega priliva lahko prižgeš svečo, ki jo oviješ z vejicami Kovačnika.
 

Njegov vonj zbistri um, izostri intuicijo, potencira jasno čutne sposobnosti in aktivira jasnovedne sanje. Njegove sveže cvetove položiš v prostor, kjer delaš z energijami ali si z njimi podrgneš čelo, kot so to počele stare čarovnice.
 

Kovačnik deluje tudi kot močna zaščita pred negativnimi energijami in vdori, prinaša srečo in obilje.
 

Suhe cvetove lahko uporabiš v mešanici za kadilo, kot rečeno, potencirana moč in jasnost namere s katero kadilo uporabiš.

 

 

ZDRAVILNA MOČ 

Sicer se je uporabljal v zdravilne namene, proti kašlju, astmi in drugih težavah dihal, tudi kot diuretik, a ni priporočljivo, saj je v večjih količinah strupen, povzroči lahko tudi dermatitis pri kontinuirano uporabi na koži. Strupeni so listi in plod. Cvetovi so varni.

 

Svoje ime je dobil, ker so cvetovi polni sladkega nektarja, ki ga lahko spiješ.
 

Zaradi vonja in nektarja privabi v tvoj vrt ali prostor energije vil, ki se mu ne morejo upreti. Tako deluje tudi kot vilinski portal, podobno kot Bezgov grm.
 

Naj te očara, varuje in aktivira jasnočutno povezavo s tvojo dušo in njeno brezčasno zemeljsko modrostjo.

IMG_20210521_224849.jpg
honeysuckle oil.JPG
Honeysuckle Moon Magic.JPG

BEZEG/ELDER
Sambucus nigra


Element: VODA
Boginja: THE ELDER MOTHER, THE CRONE, FREYA

Bezeg, Elder tree, je portal v druge dimenzije, kjer je Izvorno zavedanje zasidrano v vsako bitje v vsej jasnosti

Varuhinja prehoda je Bezgova vila, aspekt babice Boginje Trojnosti, Zemeljska Starešina, ki si je pridelala velik ugled in tudi strah med ljudmi. Če ji prisluhnete s spoštovanjem, vas bo peljala v globine modrosti življenja.

ENERGIJSKA MOČ
Bezgov grm je znan pod mnogimi imeni, tudi Drevo Pogube in Drevo Čarovnice. Nekoč so verjeli, da se čarovnice lahko spremenijo v Bezgov grm in ima zato tako ukrivljene in nagrbančene veje. Če si ga posekal ali odrezal vejo, ti je to prineslo prekletstvo in nesrečo. Bezgu so od nekdaj pripisovali izjemne magične moči. Če zraste ob hiši, jo varuje pred negativnimi energijami in uroki. Če zaspite pod grmom, vas Bezgova vila pelje v vilinski svetove in vam podari preroške uvide. To lahko prikličete tudi s skodelico bezgovega čaja pred spanjem.

Njegove magije se lahko bojijo le ljudje, ki nimajo spoštovanja do narave, ravnovesja in življenja, torej je strah lahko za mnoge upravičen. Zato je povezan z Freyo, energijo jasno postavljenih mej.

Bezeg nosi zapis modrosti transformacije, koncev in začetkov, smrti in ponovnega rojstva in jasnost izpuščanja tega, kar ne služi, da ustvarite prostor za novo. Uči vas spoštovanja novega začetka v vsem, kar se zaključuje in konec tega, kar se začenja.

Bezgove cvetove lahko uporabite za posvetitev in zaščito tako, da jih potrostite po predmetu, prostoru ali osebi.

Čarovniška palica iz bezgovega lesa ali kadilo iz bezgovih cvetov ima izjemno moč zaščite, prekinitve urokov in prinaša pravičnost v situaciji ali zgodbi, ki se vam dogaja.

Les bezga se lahko uporabi, a ga je treba vzeti s spoštovanjem in dovoljenjem varuhinje. Stara keltska prošnja zveni takole:
‘Old Woman, give me some of thy wood and I will give thee some of mine when I grow into a tree’,
ki jo v nekaterih delih Anglije ljudje še danes prakticirajo.

 


ZDRAVILNA MOČ
Bezgovi cvetovi in listi imajo veliko vitamina C in A, Železa, Kalcija in drugih zdravilnih spojin. Od nekdaj se je uporabljal čaj iz cvetov proti prehladu, kašlju, vročini, težavam z menopavzo in kot diuretik za čiščenje ledvic.
Prav tako zdravilne so jagode. Iz njih lahko pripravite sirup proti težavam dihal, bronhitisu, kašlju, vnetjem grlu. Vino iz jagod odpravlja enake težave, predvsem, če ga pijete vročega pred spanjem. Iz jagod se lahko pripravi tudi odlična marmelada.

Priprava SIRUPA je zelo preprosta:
1 kg Bezgovih jagod pretlačiš,
zmešaš z 1/2kg sladkorja in segrevaš v posodi dokler se zmes ne zgosti do konsistence medu.
Ohladiš in precediš skozi gazo.
1-2 žlici zmešaš v skodelici vroče vode in spiješ pred spanjem.

Listi bezga so odlični za kožo, vnetja, proti pikom in odrgninam.
Ohlajeni zvarek (čaj iz listov, ki ga ohladiš pred uporabo) je čudovit tonik za obraz. Z njim odpraviš tudi vnetje oči.
Mazilo iz listov deluje hladilno in zdravilno za otekline, podpludbe, odrgnine, rane, ozebline in pretegnjene mišice.

Najbolj poznan je seveda Bezgov sok, katerega sirup sem prepričana, da vas večina zna pripraviti samih. Meni najljubši je čarobni zvarek bezgovega soka, radenske, penečega vina, s par kockami ledu in listi sveže mete... Ni ga boljšega na vroč poletni večer.


Sama se vedno veselim sezone Bezgove magije, njegov vonj me odnese v spomine drugih realnosti in Bezgova babica mi vedno kaj modrega prišepne...
"Kadar hodiš med ljudmi imaš fokus na ljudeh, na njihovih zahtevah, pričakovanjih in strahovih, ljudje živijo v vibraciji pomanjkanja, nikoli dovolj... Kadar stopiš v gozd, imaš fokus na drevesih, na življenju, na obilju, zavetju in miru. V gozdu so življenje, smrt in ponovno rojstvo v večnem ravnovesju. Izvorno zavedanje pomanjkanja ne zaznava, zato ne obstaja."

Ko človeški um utihne, slišimo pravi glas svoje duše. V naravi mu lažje prisluhneš, če si to seveda dovoliš. Njena modrost in modrost Zemeljskih Starešin je brezmejna. Okvirji, ovire in manipulacije matrice je ne morejo ustaviti, ko jo enkrat zaznavaš.

Naj te Bezeg očara, podpre in varuje!

elder flowers.webp
Elderflower-and-Medicinal-and-Culinary-Use.jpg
elderberry.jpg

SIVKA / LAVENDER

Lavandula

Element: ZRAK

Božanstvo: HEKATE, CIRCE, CERNUNNOS

Brutalne energije trenutnega obdobja ne prizanašajo ne vašemu fizičnemu ne energijskemu telesu. Modrost zemeljskih Starešin me v takšnih trenutkih usmerja v naravo, tam najdeš mir, ravnovesje z elementi in healing z zelišči.

Tiste, ki poznate čarobno moč Sivke, vam je domača njena frekvenca, ki vibrira v miru, v umirjenosti in prinaša jasnost. Nekaj, kar v tem trenutku zagotovo potrebujemo vsi.

 

Zdravilna in čarobna moč Sivke je ljudem poznana že tisočletja. Izhaja iz bližnjega vzhoda, ne Grčije, kot bi marsikdo pomislil. Grki so jo imenovali Nard, po mestu Naard v Siriji, od koder so jo uvažali. Svoje ime Lavanda/Lavender, ki izhaja iz latinske besede lavare - umivati, je dobila zato, ker so jo Grki posipavali v svojih javnih kopališčih. Njen vonj je umiril kopalce.

S Sivko so odišavljali svoje domove, sušili perilo na sivkinih grmih in odkrili tudi njene številne zdravilne učinke.

 

Dolgo pred Grki so jo Egipčani uporabljali za parfume, masažna olja in od nekdaj že kot kadilo v templjih.

 

Celo zgodba o Adamu in Evi pravi, da sta ob izgonu iz raja s seboj odnesla Sivko. Svoj omamen pomirjujoč vonj pa bi naj dobila, ko je Marija na njenem grmu sušila obleke od Jeshue. Zanimivo, če se spomnite ima Rožmarin podobno zgodbo.

 

Skozi čas je Sivka prevzela vse, ki se jih je dotaknila s svojo čarobnostjo. Njeni nasadi so se razširili po Evropi in dosegli tudi Anglijo. Kraljica Elizabeta I. je bila nad Sivko tako navdušena, da je vsak dan pila čaj njenih listov proti glavobolu, posušeni cvetovi pa so morali biti vedno posuti po gradu. Vsak korak je dvignil vonj, ki je pregnal srednjeveški smrad in sivka je delovala tudi razkužilno, kar je bilo zelo uporabno v tistih časih, četudi tega niso vedeli.

 

 

ENERGIJSKA MOČ

Sivka se je od nekdaj uporabljala za čiščenje energij v prostoru in vzpostavitev jasne povezave z Izvornimi energijami. V te namene se uporabi kot kadilo ali nosi s seboj v vrečici.

 

Ob frekvenci čistosti in jasnosti nosi tudi vibracijo ljubezni. Uporabite jo lahko kot kadilo ali z njo namazilite svečo za obred energijskega dela z namero manifestiranja ljubezni. Tiste jasne Izvorne seveda, ne manipuliranja s čustvi nižjih vibracij, ki kreirajo le karmične dolgove.

 

Pri uporabi v energijskem delu tudi potencira moč vaše namere in podaljša obdobje njenega delovanja.

 

Svojo vibracijo energijskega čiščenja širi v prostoru kot šopek, ki suh ostane izjemno dolgo lep in ne izgubi vonja. Lahko posodo s posušenimi sivkinimi cvetovi postavite v prostor.

 

Sama vedno dodam par kapljic eteričnega olja sivke v čistilo za tla. Vonj ostane v prostoru, ustvari čarobno energijo, dvigne vibracijo in tudi, ko se razdiši, ostaja občutek svežine.

 

ZDRAVILNA MOČ

Sivka na naše fizično telo deluje izjemno blagodejno, umiri stres in napetosti, odžene glavobole in bolečine ter pomaga ohranjati naše telo v uravnovešenem delovanju.

V ta namen si pripravite čaj iz sivkinih listov in cvetov ali kopel.

Masažno olje Sivke umirja, deluje antiseptično za kožo in proti bolečinam v mišicah in sklepih.

 

Če zmešate suhe Sivkine cvetove z morsko soljo in dodate malo olivnega olja, dobite božanski pilling za kožo. (nastavite sito na odtok pred uporabo, ker boste drugače imeli delo z odmaševanjem cevi).

 

 

Obožujem naše Sivkine grme na Zmajevem bregu. Kar nekaj sem jih nasadila in razmnožila v letu dni, pa še jih bo, ni dvoma.

Moj jutranji obred je obhod zelišč, vrtnic in vrta. Zeliščni krog, ki bujno raste, ne služi le pripravi mojih zvarkov, mazil, tinktur in kadil. Meni najljubši del je, da lahko vsak grm pozdravim, pobožam in se uglasim s frekvenco zelišča preko vonja, ki se prime mojih prstov in energije.

Vonj je eden močnejših trigerjev dušnega spomina in sivkin je del mojih brezčasni zapisov iz številnih življenj. Pomaga mi aktivirati tisto Izvorno Primarno Zemeljsko modrost bivanja na tem planetu.

sivka2.jpg
Lavender slat.jpeg
lavender pentacle2.jpg

KAMILICA / CHAMOMILE

Matricaria chamomilla

Element: VODA

Bog: RA, CERNUNNOS, OSHUN

Kamilica je ena tistih zelišč, katere uporaba je tako stara kot magija sama. Njeno moč so poznali že Egipčani, Druidi in šamani po svetu, kjer je uspevala. Povsod so prepoznali njeno povezavo s soncem in bogovi Sonca, vendar je element, ki ga aktivira, Voda. Tako skrbi za mir in ravnovesje na fizični in energijski ravni.

V starem Egiptu so jo uporabljali za posvetitev bogovom, balzamiranje, nego kože in seveda kot zdravilo.

ENERGIJSKA MOČ

Moč kamilice umirjena a odločna v zaščiti pred negativnimi energijami in nižjim astralom. Aktivira moč Sonca in Izvorne svetlobe.

 

Kamilični zvarek se uporablja za zaščito energijskega kroga pri delu z Izvornimi energijami. Postavi neprehodno oviro nižjim in negativnim energijam.

 

Za zaščito svojega fizičnega prostora lahko z ohlajeni zvarkom umiješ tla ali posadiš kamilico v bližini vrat in oken doma.

 

Posušeni in zdrobljeni cvetovi so čudovito kadilo za umiritev in meditacijo. Če dodaš še malo sivke si zagotoviš dober spanec.

 

Kamilica prinaša srečo in blaginjo. V ta namen in predvsem, če imaš občutek, da boš izpostavljen-a nevarnosti, fizični ali energijski, jo nosi s seboj.

 

Kopel iz kamilice deluje pomirjujoče za razdraženo dušo in kožo. Da prikličeš svojo Izvorno Žensko energijo, dodaj še cvetove vrtnice, sivko, naravno morsko sol in se prepusti povezavi.

 

 

ZDRAVILNA MOČ

Mislim, da ga ni človeka, ki ne bi poznal zdravilne moči kamiličnega čaja, ki pomirja, pomaga pri prehladu in vročini, prebavi, kolikah pri dojenčkih, proti glavobolu, stresu, pikih, ekcemih in vneti koži. Od nekdaj je poznana kot rastlina, ki pozdravi vse.

 

Zdravilno ne deluje le na ljudi, tudi na rastline. Posadite kamilico ob rastlino, ki potrebuje pomoč in jo bo tudi dobila.

 

Vzgoja kamilice je tako preprosta, da ga ne bi smelo biti vrta brez nje. Sama sem jo nasadila v svojem zeliščnem krogu na strani Zahoda, ki mu vlada element Vode...naenkrat se je pojavila tudi na severnem in vzhodnem delu. Pa naj bo, kamilice ni nikoli preveč.

 

Cvetovi rastejo od pomladi do jeseni. Bolj jo obiraš, več cvetov skreira. Pravi čas za obiranje je jutro, preden jih sonce ogreje. Potrgaš samo cvetove z čim manj peclja.

 

Naj vam kamilica prinese mir in srečo...in ne pozabite je sprejeti z odločnostjo in hvaležnostjo.

camomile.jpg
kadilo.jpg
kamilica čaj.jpg

ŠENTJANŽEVKA / ST. JOHN'S WORT

Hypericum perforatum

Element: OGENJ

Božanstvo: BALDUR, HECATE, MERLIN

 

Skrivnost energijskega zapisa Šentjanževke je bila modrecem, svečenicam in šamanom poznana že od nekdaj. Uporabljali so jo za energijsko delo in v zdravilstvu. Nabirala se je na kresno noč 23. junija, ko začne cveteti, saj največjo moč vsebujejo popki cvetov preden se odprejo.

Letos sem z navdušenjem opazovala prve cvetove Šentjanževke v mojem zeliščnem krogu, kjer ima mesto na Južni strani, kjer drži prostor in aktivira element Ognja.

 

 

ENERGIJSKA MOČ

Šentjanževka je poznana pod številnimi imeni...eno pradavnih imen je Fuga Daemonum (Scare Devil). Ljudje so jo obešali pred domove in jo kurili na kresih v Kresni noči za zaščito pred črno magijo in uroki. Verjeli so, da odganja zle duhove in demone - tako je dobila svoje ime.

 

Kasneje jo je krščanstvo, ki se je priklopilo na staroverske običaje, poimenovalo St. John's wort - Zelišče Janeza Krstnika in njeno olje, ki je prepoznavno temno rdeče barve "The Blood of Christ". Z njim bi naj zdravili Jezusove rane, ko so ga sneli iz križa. Njeno moč so poznali tudi Eseni, a to je cerkev seveda prikrila.

 

Ne glede na ime ostaja njena energijska moč nespremenjena in Šentjanževka je idealna prva pomoč za zaščito pred energijskimi vdori, negativnimi vplivi in posegi v vaš prostor. Lahko jo obesite pred dom, jo postavite v vazo na okensko polico ali pred vhodna vrata, lahko jo posušite in z njo prekadite prostor. Nekoč so verjeli, da deluje tudi kot zaščita doma pred strelami, požari in vsem slabim nasploh.

 

Kadilo, s katerim aktivirate Izvorno magično moč zelišč za energijsko čiščenje in zaščito, si lahko pripravite sami iz šentjanževke, lovorjevih listov in žajblja.

 

Kadilo "Lower Astral Banish", mešanico, ki mi je bila predana s strani Zemeljskih Starešin in vsebuje še nekaj skrivnostnih naravnih elementov, najdete na: https://sl.one-flame.com/incense

 

Z meditacijo "Odklop energij nižjega astrala" jo prejmete brezplačno: https://sl.one-flame.com/guided-maditations

 

Šentjanževo OLJE se lahko uporabi za maziljenje pri delu čiščenja energijskih priklopov posameznika in pri povezovanju s skrivnostmi Izvorne Ženske modrosti.

PRIPRAVA je preprosta:

Stekleno posodo napolnite s svežimi cvetovi in popki šentjanževke skoraj do vrha in jih prelijte z oljem (olivno/sončnično ali drugo olje, ki je primerno za kasnejšo uporabo na koži). Bodite pozorni, da olje prekrije cvetove. Pustite stati na soncu 4 - 6 tednov in vsak dan posodo pretresite vsaj 1x. Po tem obdobju olje precedite in ga hranite v temnem prostoru. Tako ostane uporabno vsaj leto dni.

Ne trudite se s suhimi cvetovi, ker izgubijo večji del zdravilnega nektarja in drugih blagodejnih sestavin.

 

Še en starodavni način uporabe energijske moči Šentjanževke: če jo samsko dekle položi pod blazino, bo v sanjah srečala svojega bodočega partnerja.

 

Če bo katera preiskusila, mi sporočite ali je delovalo

 

Šentjanževko lahko nosite s seboj kot talisman. Deluje kot energijska zaščita in vam pomaga prepoznati druge magične in šamanske duše.

 

 

ZDRAVILNA MOČ

Njeno moč zdravljenja fizičnih in čustvenih ran so uporabljali tako Druidi, kot stari Grki. Za telo v obliki mazila, ki se pripravi iz Šentjanževega olja, za dušo v obliki tinkture ali čaja.

 

Dokazano pomaga pri blagih oblikah depresije, apatije ali brezvoljnosti. Vendar velja 'manj je več'. Ko pripravljate čaj iz šentjanževke, v skodelico vroče vode vmešajte ne več kot žličko suhe zeli Oz. 1/2 do 1 žličko tinkture v kozarec vode do max. 3x na dan.

 

Blagodejno deluje in umirja tudi simptome menopavze.

 

Mazilo pa ni le zdravilno za rane, ampak blagodejno za kožo, jo naredi prožno in pomaga pri celjenju brazgotin.

 

Sama ga uporabljam celo leto za nego telesa in obraza. A pri tem je dobro vedeti, da deluje fotosenzibilno, torej, ne se namazat in dalj časa izpostavljati soncu, ker boste opečeni. Idealna uporaba je zvečer, da čarobnost šentjanževke lahko nemoteno deluje na telo in dušo celo noč.

 

PRIPRAVA tinkture:

Za razliko od olja, je razmerje pri pripravi Šentjanževe tinkture 1:2, torej polovico posode napolnite s svežimi cvetovi in popki in do vrha napolnite z alkoholom (šnops, domače žganje, lahko tudi z vodko). Pustite stati 6 - 8 tednov v temnem prostoru. Vsak dan pretresite in po tem obdobju precedite.

 

Zasledila sem kar nekaj opozoril, da šentjanževka uniči delovanje kontracepcijskih zdravil in ni priporočljiva za konzumiranje v času nosečnosti. Zato prosim, preden jo uporabljate v zdravilne namene, preverite ali je primerna za vas.

 

Moje področje ostaja energijsko delo in Izvorna Magija. Pri tem so stranski učinki le, kadar ga izvajamo brez zavedanja in z nespoštljivimi namerami. Zakon Trojnosti - vse se vrne na treh nivojih: duše, uma in telesa - je eden Izvornih zakonov, ki deluje če vanj verjamete ali ne.

 

Čaroben pozdrav in obilje šentjanževke na vaši poti.

šentjanževka.jpg
st-johns-wort-oil.jpg
šentjanževka on fire 2021.jpg

VERBENA / VERVAIN

Verbena bonariensis, Verbena hastata

Element: ZEMLJA/ZRAK

Božanstvo: Isis, Cerridwen, Venus, Thor

 

Verbena je še ena starosta zeliščne modrosti, magije in zdravilstva. Njena uporaba sega v čase starega Egipta, Aztekov, Druidov, Keltov, Perzijcev, Grkov in Rimljanov. Pri vseh je veljala za sveto zelišče.

Egipčanska legenda pravi, da je Verbena zrasla iz solz Isis, ko je žalovala za umrlim Osirisom.

Druidi so jo častili zaradi njene podobnosti s Hrastom, svetim druidskim drevesom. Nabirali so jo v nočeh okoli Solsticija ob

prazni luni, ko je Sirius visoko na nebu.

 

Še danes velja, da je najboljši čas za obiranje listov in cvetov Verbene ponoči oz. Zvečer ali zgodaj zjutraj, ko nanjo ne sijeta ne sonce ne luna.

 

Listi se obirajo preden zacveti, takrat so v vrhuncu svojega potenciala.

 

Njeno ime izhaja iz keltske besede ferfain - "odgnati kamne", saj so poznali njeno zdravilno moč proti ledvični kamnom.

To isto zdrvailno moč so poznali in uporabiljali Azteki. Indijanski šamani pa so z njo zdravili glavobol, nespečnost in težave srca.

 

V Rimu in Grčiji je veljala za eno od Svetih zelišč, med katere spadajo tudi lovor, rožmarin, sivka, bazilika,... S katerimi so, namočene v posvečeno vodo, čistili in posvetili oltarje v svetiščih in templjih.

 

 

ENERGIJSKA MOČ

Verbena je zagotovo ena močnejših magičnih zelišč. Njena osnovna moč je energijska zaščita in čiščenje, potencira delo z energijami, dviguje jasnočutne sposobnosti in vzpostavlja povezavo z nefizičnim svetom.

 

Druidi so z vebenino infuzijo (topla je čaj, hladna je Verbena namočena v vodo čez noč) posvetili ljudi in prostore. S tem se očisti energijsko telo ali prostor vseh zastalih in negativnih energij, ki ovirajo pritok obilja in ravnovesja.

V iste namene se posušena obesi v prostor ali uporabi kot kadilo.

 

Z Verbeno lahko prekadite prostor pred delom z energijami/meditacijo za jasno in močno povezavo s svojo Izvorno zavestjo, komunikacijo z Izvornimi aspekti. Hkrati vas ščiti pred vdori nižjega astrala in daje neustavljivo moč vaši nameri.

 

Skodelica Verbeninega čaja pred spanjem ali vejica pod polštrom deluje pomirjujoče in jasnovedno.

 

In verjamem, da poznate tv serijo Vampire's Diaries, kjer je Verbena postala široko popularna kot zaščita pred Vampirji, njihovim ugrizom in manipulacijo uma... Če prevedemo zgodbo v praktično življenje, seveda, njena zaščita in jasnost vas opozori na posege narcisoidnih ljudi z namero manipulacije in škodovanja. Za kar pa je potrebno delo na zavedanju, Verbena deluje le kot podpora.

 

 

ZDRAVILNA MOČ

Podobno kot Kamilica, je Verbena "zdravilo-za-vse". Deluje protivnetno, protistresno, pomaga pri nespečnosti, anksioznost, depresiji, težavah srca, ledvic in mehurja, znižuje vročino,...

 

Obstajata več vrst Verbene: evropska - Verbena officinalis in Severno ameriška Verbena Hastata. Njuna magična in zdravilna moč je enaka. Lemonina Verbena je nekoliko drugačna, o njej več drugič.

 

Verbenin čaj pripravite iz 1-2 žlic listov in/ali cvetov, ki jih pustite v vroči vodi vsaj 10-15min.

Če si z njim splahnjujete usta, odpravi vnetje dlesni.

 

Legenda pravi, da so z Verbeno očistili in ozdravili jezusove rane po križanju. Pri odrgninah ali ranah na koži deluje ne le protivnetno, ampak tudi protibolečinsko.

 

In nenazadnje vsa njena zdravilna in magična moč se lahko aktivira v zeliščni kopeli za dušo in telo.

 

Zapis je namenjen uporabi njene magične energijske moči. Za uporabo v zdravilne namene raziščite in se pozanimajte bolj podrobno. Stranskih učinkov sicer nima, a v prevelikih količinah lahko povzroči slabost in se ne priporoča nosečnicam, saj lahko povzroči prezgodnje popadke.

 

Idealen čas za nabiranje Verbene je v obdobju poletnega spolsticija in kresne noči. Nabirajte jo s hvaležnostjo do Zemeljskih Starešin in magično podporo, ki nam jo nudijo v modrosti in obilju narave.

Druidi so v zahvalo za zelišča naravi predali daritev medu, ki so ga nastavili v posodi ali ga potrosili po zemlji, kjer so nabirali. 

verbena.jpg
smudging.jpg
verbena dried.jpg

FRANKINCENSE / BOSVELIJA in

MYRRH / MIRA

Frankincense in Myrrh sta najstarejši sveti smoli, katerih uporaba sega tisočletja nazaj. Njune zdravilne učinke za telo, um in dušo so poznali zdravilci, magi in svečeniki od Egipta do Kitajske le v nam poznani zgodovini.

 

FRANKINCENSE ali Bosvelija se je prižgala v posvetitev bogu Sonca - Ra. Njena energijska frekvenca je zapis Izvorne moške energije, element Ognja in Vetra, moč zaščite in modrosti.

 

Njegov vonj marsikoga spominja na cerkev, ki si je to smolo prisvojila, čeprav ni ravno v skladu z njihovo dogmo, saj je del 'heretičnih' staroverskih obredov. Kot je v stilu narcisoidne wetiko energije, si prisvoji, kar ji paše in razloži po svoje, kar ji ne pa uniči z prav tako namišljeno razlago. Frankinsence so vključili z zgodbo treh kraljev, ki so v resnici bili trije magi, ti so ob rojstvu Jeshui podarili zlato, Frankincense in Miro.

 

Smoli sta bili v tistih časih vredni enako kot zlato in to je vse, kar zemeljski um zaznava. Simbolika za temi darovi je mnogo globlja - zlato je simbol duše v njeni čisti izvorni obliki in golden ray, žarek brezčasne Izvorne Modrosti. Frankincense in Mira pa predstavljata Enost Izvorne moške in ženske energije aktivirane v duši in telesu - primarno postavitev človeka, ki nima veze s spolom. Gre za delovanje v modrosti obeh, moči modrosti, zaščite in kreacije. Trije darovi simbolizirajo tudi Trojnost - življenje in prisotnost v polnem potencialu Duše, Uma in Telesa.

 

ENERGIJSKA MOČ

Kaj je skrivnost Frankincense? Celo znanstveniki so se lotili raziskave in ugotovili, da dim te smole vsebuje psihoaktivno substanco incensole acetate, ki lajša depresijo in anksioznost. S tem te postavlja v ravnovesje, v jasnost in zavedanje. V takšnem stanju nimaš odprtega energijskega polja za vstope in priklope energij (in ljudi) v nizkih vibracijah (strahu, jeze, nespoštovanja,...). A znanost še vedno zaostaja daleč za starodavnimi pozabljenimi in namenoma prikritimi modrosti.

 

Frankisence lahko uporabiš za:

* energijsko čiščenje in posvetitev predmetov, posameznika ali prostora,

* meditacijo,

* dvig razpoloženja in vibracije,

* odganjanje nižjega astrala,

* zaščito

 

Kot kadilo ga lahko uporabiš samega ali v kombinaciji z zelišči in drugimi smolami.

 

Sama najraje kreiram kadila iz domačih zelišč in smol a uporabljam tudi Frankinsence in Miro, ponavadi skupaj, za aktivacijo ravnovesja moške in ženske zavesti, za zaščito in moč zavestnega kreiranja. Njun domač vonj zbuja spomine na življenja v drugih časovnicah.

 

***

 

MYRRH ali Mira je energija Izvorne ženske zavesti, njen dim se je dvigoval v templjih Ra in Isis. Nosi vibracijo elementa Vode in Zraka, z poglobljenim znanjem elementov tudi Ognja, a to so že okultne modrosti (v polnem pomenu besede kot prikritega znanja, neprimernega za posameznike, ki ne dosegajo nivojev brezkompromisnega spoštovanja do sebe in Izvornih energij).

 

ENERGIJSKA MOČ

Povezana je z Luno, Prazno in Novo luno - vibracija kreiranja - primerna za Moonmagic rituale in uroke.

 

Uporabiš jo lahko za:

* meditacijo

* healing/energijsko zdravljenje

* aktivacijo tretjega očesa

* aktivacijo jasnočutnih sposobnosti

* posvetitev

* lunine rituale

* čiščenje negativnih urokov in/ali priklopov

* potenciranje moči energijskega dela

 

V kolikor se povezuješ z brezčasno zavestjo Isis, modrostjo Izvorne ženske zavesti, je Mira prava, za prekaditev prostora in sebe pred in med povezovanjem.

 

***

 

Kadar prižgeš Frankinsece in Miro skupaj ti prinašata, ravnovesje, izvorno jasnost in obilje. Prikličeta v zavest modrosti tvoje duše, ki jih nosiš v svojem Izvornem zapisu.

 

In v tem trenutku, ko zaključujem ta zapis, je pričelo deževati aktivirala se je sinhronost obilja in ravnovesja, ki ga prinaša dež po dolgem času suše. Sprejemam ga z odprtimi rokami hvaležnosti in spoštovanja.

 

Kakor znotraj, tako zunaj,

kakor zgoraj, tako spodaj,

in tako naj bo!

mira smola.jpg
mira in frank.jpg
mira oil.jpg
trobenica
vijolica
kopriva
žajbelj
rožmarin
kovačnik
bezeg
sivka
kamlica
šentjanževka
verbena
mira & frankincense
bottom of page